Emlékszem Linuxos napjaim kezdetére. Történt egy nap, hogy megelégeltem Zingano Stinken barátom “piszkálását” és feltelepítettem életem első Linux distribúcióját, az Ubuntu 12.04- es LTS kiadást. Persze eleinte voltak álmatlan éjszakáim  a beállítások és egyéb kis barátai miatt, de nem telt el sok idő, megszerettem a Linuxot. Aztán múltak a napok, hónapok és “kipróbáltam” más distribúciókat is. De ez megint egy másik mese.
Amire szeretnék kicsit kitérni, az a főcímben is olvasható “A Windowsról Linuxra váltás lépései.” Igazából, mondhatni ez egy lépcsőfoknak is. Mikor elhatározzuk, hogy Linuxot akarunk gépünkre telepíteni, akkor általában vagy a Google keresőjét “zavarjuk” folyton, vagy ha van ismerős, annak az életét “keserítjük” meg, mindenfajta kérdéssel ami a Linuxhoz kapcsolódik. Nem egyszerű kiválasztani a megfelelő rendszert számunkra, de mivel az interneten számos oldal foglalkozik Linux distribúciók tesztelésével, így könnyebben rátalálhatunk az úgymond “igazira”. A külföldi oldalak tartalmai sokkal tágabbak mint hazai viszonylatban. Köszönhetően azoknak a csoportoknak és szerkesztőknek, akik együtt képesek dolgozni egy adott cél érdekében, és nem egymás ellen.  Hazai viszonylatban, kevés az a “tesztelői oldal” ahol tágabb betekintést nyerhetünk egy adott distribúcióba. Mégis érdemes elolvasgatni ezeket.
A következő oldalt, szinte mindig felhozom a bejegyzéseimben. Ez nem más mint a lacyc3.eu oldal. Nem azért linkelgetek tőlük, mert lusta vagyok a véleményeimet bizonyos témkákkal kapcsolatosan leírni hanem mert az oldalukon található anyagok többségével én is egyet értek. Nem utolsó sorban pedig, szép és terjedelmes anyagot olvashatunk tőlük.
Úgyanúgy mint a szövegszerkesztés bejegyzésemben, itt is egy listát láthattok majd, amit fentről lefele érdemes elkezdeni olvasni. Illetve, ha újabb bejegyzés történik az oldalukon, akkor a listát bővítem folyamatosan.

A kezdőknek jó ismerkedést a Linuxal, a haladóknak pedig kellemes olvasást kívánok!.

Az eredeti cikk így olvasható a weboldalukon:

Hogyan váltsunk Windowsról Linuxra?

1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
6. rész
7. rész

Megosztás