A következő bejegyzés a Bardinux telepítését mutatja be képek formájában.

A boot menüben spanyolul találhatjuk a beállításokat. Az F2 gomb megnyomásával választhatunk más nyelvezetek között.

A telepítő üdvözöl minket. Láthatjuk, hogy magyar nyelv is választható. Hasonlóan a *buntu-család tagjaihoz itt is kipróbálhatjuk a rendszert élő-módban vagy közvetlenül telepíthetjük. Én a Bardinux telepítését választottam.

Az “Előkészítő” menüpontban a telepítő leellenőrzi, hogy számítógépünk csatlakozott e az internetre illetve, hogy a megfelelő szabadterület megvan e merevlemezünkön. Amint látszik, nálam az internetes csatlakozás nem lehetséges.

A “Lemezbeállító” menüpontban válaszhatunk -Irányított illetve -Kézi telepítési formák közül. Én az irányítottat választottam, ennek köszönhetően az egész merevlemez felhasználásra kerül a telepítés során.

Az “Időzóna” menüpontban az aktuális területi-és időbeállításokat állítjuk be.
A “Billentyűzetkiosztás” menüpontban a saját klaviatúránk nyelvezetét állíthatjuk be.
A “Kicsoda Ön” menüpontban az átlagfelhasználó valamint a számítógép nevét állíthatjuk be. Választhatunk bejelentkezesési opciók közül is, vagy akár mappáinkat is titkosíthatjuk.

Telepítés megkezdése, fájlok másolása.

Telepítés befejeződött, indítsuk újra a rendszert.

A Bardinux bejelentkező képernyője.

Az úgynevezett “Moun Software Center”-ben  különböző programokat telepíthetünk mint például: internet, rendszerbeállító, irodai, multimédiás, stb. A “search” fejrészben akár rá is kereshetünk kívánt alkalmazásainkra.

A rendszerfigyelő alkalmazás megmutatja, hogy az aktuális distribúció mennyi memóriát foglal, illetve jelzi azt is, hogy processzorunk milyen mértékben van kihasználva.
A “Software Updates” megmutatja, hogy milyen frissítések állnak rendelkezésünkre.
A “Software Source” megmutatja, hogy milyen alkalmazásokból gazdálkodik a Bardinux. Jól látszik, hogy a Canonicalon kívül saját alkalmazás-kódjuk is megtalálható.
A rendszer asztala és egy másik háttérkép.

Megosztás