A BlueGriffon egy átfogó és hatékony WYSIWYG webtartalom-kezelő/szerkesztő alkalmazás, amellyel könnyedén készíthetünk “professzionális” weboldalakat. Egyszerű és intuitív felületet biztosít a webes szerzőknek és webmestereknek, így érdekes weboldalakat hozhatnak létre anélkül, hogy bonyolult műszaki ismeretekre lenne szükségük a webes szabványok, a CSS-elemek és a HTML-címkék tekintetében.

Készíts és szerkessz weboldalakat és könyveket néhány kattintással

A beágyazott sablonoknak köszönhetően az alkalmazás olyan kezdő felhasználók számára is hasznos lehet, akik nem tudják pontosan, hogyan hozzanak/készítsenek létre új weboldalakat – ezeknek a sablonok segítségével viszont játszva kreálhatnak új webes tartalmakat – mindezek mellett a haladóbb felhasználók is használhatják kódolási ismerettségüket az alkalmazásban.

A felhasználóbarát varázsló az egész új webes dokumentum létrehozásának folyamata során segítségedre lesz. Miután kiválasztottad a megfelelő dokumentumnyelveket, például a HTML 4, az XHTML 1, a HTML5 és az XHTML 5 szabványok egyikét, – megadva az alapvető tulajdonságokat, például a címet, a leírást és a kulcsszavakat, valamint a háttér és a linkszínek testreszabását -, a varázsló automatikusan konfigurálja az új projektet , a kiválasztott beállítások alapján. Mindezek mellett azt is tudnod kell, hogy a segédprogram lehetővé teszi az EPUB2, EPUB3 és EPUB 3.1 könyvek létrehozását és szerkesztését.

Intuitív és modern felhasználói felület

Ami a főablakot illeti, az eszköztár lehetővé teszi, hogy kiválaszd a beillesztendő objektumokat egy oldalra. A szövegen kívül a BlueGriffon lehetővé teszi táblák, képek, bélyegképek, videók, hangfájlok és webes űrlapok beillesztését. Ezenkívül fel tudod fedezni a HTML attribútumokat és felfedezheted a CSS inline stílusokat, valamint beilleszthetsz bizonyos elemeket, például cikkeket, gombokat és címkéket.

A Panelek menü megnyitásával módosíthatod a stílus tulajdonságait, mint például az előtér és a háttér színei, a pozíció és az elrendezés, az árnyékok, az átmenetek, a CSS és HTML szkriptek megvizsgálása és a stíluslapok kívánt módon történő konfigurálása.

Mi több, mivel a szerkesztő rendelkezik automatikus helyesírás-ellenőrzéssel, biztos lehetsz benne, hogy az összes beillesztett szöveg automatikusan felismerésre kerül, illetve felajánlja számodra a weboldal kinézetének testreszabásának szabadságát is.

Hordozható és átfogó web szerkesztési környezet

A hordozhatósági jellemzőknek köszönhetően a programot akár telepítés nélkül is használhatjuk mivel létezik egy úgynevezett “Portable” változata is – ennek köszönhetően telepítés nélkül futtathatjuk az applikáció- , valamint bármilyen PC eszközön lehet használni, előzetes regisztráció nélkül. A bezáráskor a BlueGriffon lehetővé teszi mind a haladók, mind a kezdők számára az összes HTML formátumba való mentést, és mivel támogatja a CSS technológiát, így akár szerkesztett tartalmunkat CSS formátumba is menthetjük.

Eredeti cikk a következő linkre kattintve érhető el: Softpedia – BlueGriffon
A BlueGriffon hivatalos weboldala: BlueGriffon

Megosztás