Ebben a bejegyzésben láthatjátok, hogyan is telepítettem virtuális környezetben a Canaima Linuxot. Elnézést  a kicsi képekért ismételten, úgylátom a konvertálás nem úgy sikerült ahogy szerettem volna!.
A boot menüben igazából több minden válaszható ha értünk spanyolul. Az “Other Languages” alpontban állíthatunk a nyelvezeten, ahogy az alsó képs is mutatja. Magyar található benne “kisebb” szépség hibákkal.

A rendszer alapértelmezett betöltése után máris a telepítő varázsló fogad bennünket. Mehetünk tovább itt érdemleges dolog nem igazán található.

A Lokalizációs résznél találhatjuk a tényleges nyelvi beállításokat, valamint az időzónát és a billentyűzet kiosztást is.
A rendszer figyelmeztet bennünket, hogy partíciós tábla nem található. Létrehozhatunk amennyit csak akarunk. Viszont, ha a “Cancel” gombra kattintunk valami oknál fogva, akkor nem leszünk képesek telepíteni a Canaima Linuxot.
Láthatjuk, hogy az aktuális meghajtóm a /dev/sda. Alul találhatjuk a telepítési metódust. Én a teljes lemez felhasználását választottam.

Külön választhatjuk a /home, /boot, valamint /var, /usr partíciókat is.
A felhasználói beállításoknál adjuk meg a kívánt nevet és a hozzá tartozó jelszót.
Érdekesség, hogy a ROOT résznél az “OEM Installation” pontot használva majd csak a telepítés után állíthatjuk be a rendszergazdai fiókot.
Mindenünk megvan, indulhat a telepítés.
Hasonlóan a többi Linux distribúciókhoz, itt is egy prezentáció kíséri a telepítést.

A telepítés befejeződött, indítsuk újra gépünket.
A Canaima Linux boot képernyője. A “zöld” figura az alaprendszerhez kalauzol minket, míg a “szürke” figura konzolos módba irányítja a felhasználót.

A Canaima Linux bejelentkező ablakja.
A következő képek már az éles rendszert mutatják. Láthatjátok az alkalmazásokat, a szoftverközpontot, a csomagkezelőt, valamint a Canaima saját webböngészőjét amiről már volt szó egy előző cikkemben.

Megosztás