A Linux Mint talán mondhatni az egyik legnépszerűbb Linux distribúció az Ubuntu, Debian és a többiek mellett. Ezt jól mutatja a distrowatch.com oldala is, ahol a lista első helyén található. ( a lista értéke a napi kattintási arányt jelenti )

Emlékszem kezdeti pályafutásomra, ahol megismerkedtem az akkor még elérhető Linux Mint 15~ös kiadással, kódnevén: Olivia.

Nagyon kis klassz rendszernek ismertem meg, könnyű volt telepíteni valamint szinte mindent felismert a gépemben. Ez egy úgymond “álom” volt számomra. Akkoriban, usb stick mobilnettel voltam gazdagabb. Természetesen nem mindegyik distribúció volt képes felismerni az eszközt. A Linu Mint első szóra felismerte. Szépen tevékenykedtem is vele ahogy illik.

Majd jött egy “változás” és a 15~ös kiadás után úgymond teljesen “megváltunk” egymástól a Linux Mint~el. Az okát már nem tudom, az a lényeg, hogy más dimenziókat kerestem.

Összegezve, rosszat nem tudok mondani a Mint~ről.

Az interneten viszont mindig akadnak érdekes cikkek. Most is találtam egyet. Igaz, hogy angol de a tartalma annyira kicsi és kevés, hogy értelmét nem látom, hogy lefordítsam. Na meg szóljon az is mellette, amiért nem foglalkozom vele, hogy az illető aki írta, hogy is mondjam szép szóval, “rühelli” a Linux Mint~et saját “idiótasága” miatt.

Az illető leírása szerint dual monitort szeretett volna használni, de a X.org szép magyarosan egyszerűen “behalt”. Most akkor kérdem én, ha például egy Ubuntu vagy Debian alatt ez a mód nem érhető el, akkor máris “fikázni” kell az adott rendszert?!. Nem az lenne a lényeg, hogy megpróbálok megoldást találni rá, és ha sikerül megosztom a közösségel?!. Ha meg nem sikerül, na bumm, így jártam. Nem azt mondom, nekem is volt olyan, hogy a fejem fogtam, hogy ez meg ez után mit kell csinálni mert lövésem nem volt. De úgy voltam vele, hogy ha sikerül is megoldanom azzal már előrébb léptem a Linuxal kapcsolatban.

Fura egyének vannak a világban, mégfurább véleményekkel. Egyet viszont már úgymond észrevettem, ha valami nem sikerül egyből pöpecre elsőnek, az már SHIT.!

Esetleg akit érdekel a tényleges angol leírás a következő linkre kattintva elolvashatja:

https://www.reddit.com/r/linuxmint/comments/3tiy3m/mint_is_a_terrible_linux_desktop/

Megosztás