A facebook közösségi oldal az évek során szépen kinőtte magát. A fejlesztő is szépen hátradőlhet és élvezheti a kis ropogós dollárokat a zsebében. Emlékszem, mikor legelőszőr találkoztam az FB -al. Nagyon “idegennek” tűnt számomra az akkori iwiw hez képest. Azt tudjuk, hogy az iwiw teljesen eltűnt. Maradt tehát a FB. Szinte mindenki ott éli a napjait. Sok ismerősőm mindent közzé tesz legyen az egy madár csicsergés vagy egy fűszál kinövése. Sajnos ezt a világot éljük, ahol a “tényleges” kontaktus azaz a személyes találkozás lassan de biztosan feledésbe fog merülni.

Nem csak a posztolás de a csetelés is egyfajta “kultusz” a FB -on. Ráírok a másikra, ő meg majd valamikor visszaír ha van kedve. Küldhetünk közvetlenül képeket, matricákat, meg egyébb kis különlegességeket. Ez a metódus telefonon talán a legkönnyebb hiszen mivel kéznél van mindig, így pár kattintással elintézhető a művelet.

Az asztali számítógépeken közvetlenül a FB hivatalos oldalára barangolva is ugyanazt az élményt kapjuk amit mobil telefonunkon. Bejelentkezünk kedvünkre, majd betölt, és máris láthatjuk ki mit “gondol” a nagyvilágról. Ez eddig rendben is lenne, de! mi van akkor ha csak a “chat” részét szeretném használni az oldalnak?!. Várok mire betölt a honlap én meg addig malmozok. Főleg, ha az internet sebességem körülbelül a csiga lassúságával egyenlő. Idegesítő az biztos. Van rá két “alternatíva” amit használhatunk. Mivel mind a két eljárás kereszt platformos így talán az összes nagyobb operációs rendszerre is elérhető mint például Linux, Windows, Mac OS X.

Az első az egy sima weboldal, messenger formájában. A FB chat részét láthatjuk és semmi több. Bejelentkezés után, azonnal beszélgethetünk társainkkal. Figyelem!, az oldal NEM hivatalos így csak is saját feleősségre használjuk adatvédelmi okok miatt.!

Elérhető messenger weboldal: http://messenger.com

A második FB chat “segéd” egy alkalmazás. Egyszerűen letöltjük majd telepítjük, ennyi az egész.

Hivatalos weboldal: http://messengerfordesktop.com/#download

Linux rendszeren aki esetleg elakadna, azoknak a következő oldal segítséget adhat:

http://blog.sudoask.com/install-facebook-messenger-desktop-in-ubuntu-linux-mac-os-x-and-windows/

Megosztás