Minden felhasználó rendelkezik valamilyen hordozható usb eszközzel. Ez gyakran egy sima pendrive szokott lenni. Elfér a zsebünkben is de akár a táska kissebb helyiségében és elrejthető. Előnye, hogy mindenig kéznél van, illetve “pikk pakk” másolhatunk adatokat vele. Ez eddig világos, de mi történik ha egy szép nap azt látjuk, hogy a szerencsétlen pendrive megadta magát, bedugva a számítógébe nem is reagál semmire, ráadásul minden fontos dokumentumunk rajta van, és tegyük fel azonnal kell ?!. Ilyenkor jön a káromkodás, a ” jajj veszékelés” és stb. Ismerős helyzet, “jártam már így”.

Amire szeretnék kilyukadni az nem más mint a felhő tárhelyek. Minek is említem meg?. Manapság már szinte mindenkinél van okos telefon is pluszban internet kapcsolattal.

– Akkor most itt jön a kérdés: minek a fentebb említett pendrive ha telefonon is tudok “dokumentumokat” tárolni ?!. Igazat adok, jogos a kérdés. Egy szó a megfelelő rá: nem biztonságos!!!. Sosem lehet tudni kinek a kezébe kerül, az illető szépen “átbogarássza” a tartalmat és egyszerűen ellopja. Volt adatunk, nincs adatunk. Kereshetjük végtelenségig.-

A felhő tárhelyek előnye, hogy rajtunk kívűl senki más nem fér hozzá. Adataink nagyobb része “biztonságosabb” környezetben van mint ha usb/mobil eszközökön tárolnánk. Nem utolsó sorban mobilra letölthető kliensek is találhatók hozzá, így telefonról is könnyedén elérhetők.

A következő linkre kattintva bővebb informácót kaphattok az egyes felhő alapú szolgáltatásokról, azok előnyeiről, hátrányairól és az egyes felhő szolgáltatás típusairól.

Személy szerint én is használok felhő tárhelyet és eddig meg vagyok elégedve vele.

Felhő tárhelyek bemutatása a következő linkre kattintva érhetők el: https://lacyc3.eu/hova-ments-felho-tarhelyek-bemutatasa

Megosztás