A következő jelenséget még az Arch Linux telepítése után észleltem. A fő probléma az volt, hogy a hang folyamatosan némítva lett minden egyes újraindítás után. Megnéztem a kimeneteket, ott szépen visszaállítottam amit kellett, sőt még a szabályzókat is átállítottam, hátha ott lenne a problem. De sajnos nem így történt. Már kezdtem belenyugodni, hogy akkor folyton nekem kell állítanom a hangot, bár úgy voltam vele, hogy ezen ne múljon a dolog.

Mivel nem hagyott nyugodni a kíváncsiság, így egy alapos Google-túrának indultam neki. Természetesen a jobbnál-jobb ötletek mindehol le voltak írva, csak a lényeg, az ami hiányzott. Egy véletlen folytán találtam egy oldalt ahol az illető panaszkodott,hogy neki gnome asztali környezet alatt állandóan némítva van a hang, bármit is csinál. Gondoltam tovább olvasok, meglesem a sok “okos” javaslatát. Csak egy segítséget találtam, amit egyből én is végrehajtottam a gépemen. Lássatok csodát, a hangom mai napig hibátlanul működik, és semmit nem kell már állítanom.

Aki esetleg Arch vagy Arch-alapú distribúciókon ezzel a problémával szembesülne, azok a következő parancsot adják ki terminálban:

pacman -S alsa-utils

Eredeti oldal forrása:

http://unix.stackexchange.com/questions/82580/how-to-disable-the-automatic-mute-after-booting-in-gnome

Megosztás