Gondoltam írok néha pár sort natív Linux játékokról melyek ingyenesek. Nem úgy ingyenes hogy letöltjük a torrentról és van crack, tényleg vannak ingyenes jakátok is. Vannak akik adományokból vagy szponzorokból élnek és csinálnak játékokat.

          Mai játék az Urban Terror. Ugye biztos volt hogy jönnek a rokonok gyerekekkel és akkor kérdezgetik nincs ez vagy az a játék és fintorognak mert nekik a legjobban hirdetett játék van meg. Linuxon az vagy Wineban tudnánk futni vagy esetleg megvehetjük a Steamon. A counter Strike a legismertebb játékok egyike közé tartozik. Nézzük mit tudok helyette ajánlani. Az egyik az Urban Terror. Az 1999-ben útjára indult Quake 3 motorral rendelkező játéktól nem kell megijedni, a grafikája nem rossz, sokat hozzátettek. A játék szintén 1999-ben indult útjára, ma a 4.2.023-as verziónál tartunk. Többféle játékmód van. Általában a 2 csapat küzd azért hogy minél több ellenfelet lelőjön, de van zászlóért harcoló mód is, meg mi egy más. A legszimpatikusabb hogy hogy nincs rendőr és terrorista hanem van kék és piros csapat. Lehet nő és férfi katonát választani. Nem kel megvárni még mindenki meghal, pár másodpercen belül újra pályán vagyunk. Szintén bírunk lassan menni, normális sebességgel vagy futni. A futáshoz van egy bizonyos erő ha, elfogyott még nem töltődik fel, nem bírunk futni vagy nagyot ugrani. Ha gyorsan futunk egy nagy ugrás
után akár egy színt húzunk magunk után, egy egyféle nagy-sebesség effektus. Ha nagy sebességes ugrás után térden csúszunk porol a padló alattunk. Ha valahova mászunk fel nem csak lábával rugdalódzó embert latunk hanem valódi mászást. Jelzi melyik része sérült az emberünknek. Sőt ha eltalálnak, el is bírunk vérezni, kivéve ha nem kössük be a sebet. Könnyen láthatunk a pályán lábára sántikáló katonát.

Egymásnak is segíthetünk, aki orvos az még több életet is adhat. A játék nem a golyókat számolja hanem a tárakat. A felszerelést mi magunk „pakoljuk” össze. Bizonyos mennyiségnél többet nem lehet vinni, de ha sok a csomag a pisztoly és gépfegyver mellet felvehetünk harmadik közepes fegyvert is ha elszórt a valaki, könnyebb csomaggal vihetünk három fegyvert. A fegyverarzenál hasonló a Counteréhoz csak nem kell virtuális pénz hozzá. Öt késsel járkálunk melyeket akár dobálhatunk is, és a fegyvereknél is állítható, hogy egyenként lőjük a golyókat vagy sorozatba vagy bizonyos fegyvereknél 3 golyónként a típustól függően. A hangok jól sikerültek és elég reálisak. Bekapcsolható a hitsound ami jelzi ha találatunk van vagy valakit lelőttünk. Szóval nekem sokkal jobb egy Counter Striketól. Sok érdekes pálya vár minket de mind csak online módba. Bár én nem találtam meg a botokat hogyan lehet berakni, bár biztos van, útmutatók vannak a játék weboldalán. A játéknak 1.8GB-os csomagba jön, pontos rendszerkövetelményt nem ír de kipróbáltam online egy AMD 1800+, 1GB DDR1, ATI9600 Agp 256MB-es számítógépen és hibátlanul ment 1024×768-as felbontásban, ha van Shader Model 2.0 a grafikuskártyában még jóval gyengébb PC-n is elmegy kisebb felbontásban. A játéknak készül már a HD változata is.

Jelzi hol találták el a játékost és attól függ mennyire vérzik a katona


 Valaki épp csúszik


Itt pedig mászik


Máshonnan ismert De Dust2 pálya.

Megosztás

Lapozás a(z) Linuxos játékok kategórián belül