A következő bejegyzésem tartalma, a Kali Linux “eszközeinek” használatáról fog szólni, amiket – és ha minden igaz – akkor Ubuntu rendszerünk alatt is beiizíthatunk. De mik is lehetnének/lennének ezek a Kali “eszközök”?. Egyszerű a válasz: minden olyan eszköz ami a Kali Linuxban megtalálható (értem itt a Penetrációs és Biztonsági eszközöket). Ugyebár ezek az alkalmazások más egyéb Linux-alapú rendszerekben nem találhatóak meg illetve direktbe nem használhatóak.
Találtam egy külföldi cikket. A bejegyzésben az Ubuntu 16.04-es verzióját használja a cikkíró Kali “eszközök” telepítésére. Nézzük is meg, hogy hogyan telepíthetjük a Kali “eszközöket”.

Az eredeti bejegyzés címe: How To Install All Kali Linux Tools On Ubuntu Using “Katoolin” Script? ( Hogyan telepíthetünk Kali “eszközöket” Ubuntu rendszerünkre a “Katoolin” Script segítségével?)

Sok Ubuntu felhasználó szeretné használni a Kali “eszközöket”, viszont nem akarnak új rendszert telepíteni a saját gépükre. A probléma megoldására létrehoztak egy “Katoolin” scriptet. Ennek a scriptnek köszönhetően az összes Kali “eszközöket” telepíthetjük Ubuntu és más Debian változatokra.

A Kali Linux az egyik legnépszerűbb Linux-alapú disztribúció az “etikus hackerek” körében. Ez a Debian-alapú Linux rendszer számos speciális penetrációs és kriminalisztikai alkalmazást tartalmaz. Azonban, maga a disztribúció mindennapi felhasználásra NEM ajánlott.

De mi van, ha mondjuk a fentebb említett eszközöket mondjuk egy Ubuntu rendszeren szeretnénk kipróbálni?. Nagyon egyszerű a dolog, csak követni kell a bejegyzésben található utasításokat.


Pár dolog amit érdemes tudnod mielőtt belevágsz

A bemutató végigvezet majd téged a telepítésben. Az általam használat rendszer az Ubuntu 16.04-es verziója lesz, amit MacBook-on használok. Az általam készített leírás más Ubuntu változatoknál is használható, mint például Ubuntu 15.10 és Ubuntu 14.04-es verziók. Szintén használható még más, Debian-alapú rendszerekhez is.


Hogyan telepítsd az összes Kali “eszközöket” Ubuntu rendszeredre?

Ahhoz, hogy minden simán menjen, előbb még pár lépést meg kell tennünk ennek érdekében.

A “Katoolin” használatához elsőnek telepítenünk kell a GIT-et gépünkre. Ami a következőképpen néz ki, ha terminálból kiadjuk az utasítást:

apt-get install git

Most töltsük le a “Katoolin”-t majd másoljuk abba könyvtárba amit a példa is mutat:

git clone https://github.com/LionSec/katoolin.git && cp katoolin/katoolin.py /usr/bin/katoolin

1

Ahhoz, hogy a “Katoolin” futtatható legyen, adjuk ki a következő parancsot:

chmod +x /usr/bin/katoolin

A következő lépés, hogy indítsuk el a “Katoolin”-t a következő parancs kiadásával:

katoolin

2
Ahogy beírtuk a parancsot, máris láthatjuk, hogy egy szimpla, egyszerű szöveges menüt kapunk.
A menüből a következő opciók közzül választhatunk:


  • Kali tárolók felvétele & Frissítés,
  • Kategóriák megtekintése,
  • Klasszikus kijelző telepítése,
  • Kali menü telepítése,
  • Segítség,


Katoolin használata Ubuntu rendszeren

A fenti példa alapján használjuk a Katoolin menüjét. Elsőnek is fel kell venni a Kali Linux tárolóit. Nincs más dolgunk, minthogy a menüből kiválasztjuk az ” 1 ” -es menüpontot.
Majd a tárolók frissítéséhez használjuk a ” 2 ” -es gombot. Ha esetleg egy Kali tárolót szeretnénk eltávolítani, használjuk a ” 3 ” -as gombot.

3

4
A főmenübe a “back” szó leütésével mehetünk vissza.
Nézzünk bele a kategóriák menübe, üssünk a főmenüben ” 2 ” -es gombot. Ekkor megjelenik előttünk a kategorizált menü.

5
Én a példa alapján az ” 1 ” -es, azaz az “Információgyűjtés” alpontot választottam, majd ütöttem egy entert. Szintén kapunk egy almenüt ami kategorizálva van. Választhatunk az alkalmazások között. Ha úgy döntünk, hogy a kategória összes elemét telepíteni szeretnénk, akkor üssünk egy ” 0 ” -át. Én a “Wireshark” alkalmazást telepítettem, amihez az ” 52 “- es számot kellett bepötyögnöm.

6

Ilyen egyszerű az egész. Láthattátok, hogy minden egyes alkalmazás kategorizálva van.
A következő linkre kattintva a hivatalos Kali “eszközök”- ről olvashattok. : Kali eszközök

Eredeti bejegyzés elérhető a következő linkre kattintva: Kali “eszközök” Ubuntura

Megosztás