A KeePassX egy megbízható, többfelhasználós alkalmazás, amely lehetővé teszi a bejelentkezési adatok biztonságos tárolását. Megfelelő megoldás azoknak a felhasználóknak, akik nem kívánják böngészőjüket menteni egy adott fiókhoz tartozó jelszó megtartására, illetve az információk hozzáférhető helyen történő tárolására. Ez különösen hasznos a megosztott számítógépek számára.

Jelszavakat védett helyen tárolása

A KeePassX egy mester kulcs biztosít, amelyet meg kell adnia a jelszóprofil eléréséhez. Számos bejegyzést tárolhat, melyek mindegyike tartalmazza a felhasználónevet, a jelszót, a weboldalt és az opcionális jegyzeteket. A program főablakában megjelenik a felhasználónév és a weboldal egyszerűbb azonosítása.

Minden bejegyzés könnyen módosítható vagy csatolható kiegészített információkkal, például az egyéni attribútumokkal – amelyeket manuálisan definiálhat -, csatolmányokkal, ikonokkal és automatikus típusok választásával. Az automatikus típus egy olyan funkció, amelyet bármikor engedélyezhet vagy letilthat, valamint testreszabhatja az előnyben részesített részeket.

Jelszó adatbázis-kezelő

A KeePassX-ban létrehozott minden profilt adatbázisnak nevezik és úgy is kezeli. Az ilyen adatbázist mester kulcs védi, amelyet minden egyes létrehozásakor meg kell adnia. Az adatbázis védelme fokozható, ha kulcsfontosságú fájlt ad hozzá egy helyi mappából. Ellenkező esetben csak a fő kulcsot kell megadnia.

A program lehetővé teszi a felhasználónév, a jelszó vagy az attribútumok másolását az egyes adatbázis bejegyzésekből, majd egyszerűen importálhatja őket a weboldalon található dedikált mezőkbe. Az alkalmazás nem különbözteti meg az online fiókok, alkalmazások vagy egyéb bejelentett jelszavak közötti jelszavakat.

Megbízható keresőmotor

A KeePassX hatékony kereső funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy kevesebb mint egy másodperc alatt megtalálja a kívánt információkat. A program felhasználóbarát, intuitív kezelőfelülettel rendelkezik, és lehetővé teszi a fontos adatok egyszerű kezelését. Ez egy megfelelő adatvédelmi eszköz olyan felhasználók számára, akik ugyanazt a számítógépet használják.

Eredeti cikk a következő linkre kattintva érhető el: Softpedia – KeepassX
A KeepassX hivatalos weboldala: KeepassX

Megosztás