A következő bejegyzésemben főként linkeket láthattok majd, el is mondom, hogy miért. Az itt felsorolt hivatkozások egy nagyon kis hasznos oldalra mutatnak ami nem más mint a lacyc3.eu. A blogom kedvelt oldalai között is megtalálhatjátok.

A leírásban olvashattok szövegszerkesztésről és a hozzájuk tartozó alapvető dolgokról, kiegészítésekről. Lehet, hogy ez mosolyt csal néhány ember számára, hiszen jogos a felvetés azzal kapcsolatban, hogy “hát ki az aki nem tud szöveget szerkeszteni”?. Itt megint a szerkesztésen van a fő hangsúly nem pedig azon, hogy ész nélkül “pötyögünk”.

Egy igényes, formázott szöveget csak is normális szövegszerkesztővel lehet megszerkeszteni. Nem is beszélve a plusz dolgokról amikkel még hatékonyabbá tehetjük bejegyzésünk tartalmát.

Mostanra már nagyon sok helyen számítógépekkel dolgoznak, legyen az munkahely vagy tanintézet. Egyre jobban átveszi az informatika a teret, és egyre jobban képezni kell magunkat, hogy lépést tudjunk tartani a korral.

A listából jól látszik, hogy az egyes pontok egymásra épülnek. (A lista  bővül, az újabb anyagot linkelem többihez folyamatosan.)

Kellemes tanulást! .:)

Alapok

Tiltott műveletek

Szerkesztés menete

Szövegszerkesztő testreszabása

Betűk

Szöveg igazítása és tagolása

Élőfej és előláb

Felsorolás, szegélyek, tabulátorok

Helyesírás ellenőrzés, tartalomjegyzék, exportálás, árva- és fattyúsorok

 Stílusok

Megosztás

Lapozás a(z) Segédletek kategórián belül