A következő kis leírás azoknak szólna, akik dual -boot-ban használnak példaként Linuxot és mellette Windowst. A dual -boot hasznos lehet, ha mondjuk nem akarunk még jól megszokott Windowsunkról lemondani, de már mondjuk a Linux irányába “kacsingatunk” vagy esetleg olyan programot használunk ami csak és kizárólag Windows alatt fut. Ilyenkor jól jön az említett módszer, zökkenő mentesen tudunk dolgozni, és közben a rendszerek között váltogatni. A dual -boot segítségével a két rendszer egymás mellett futtatható. Olykor viszont becsúszik pár “apró hiba”. Ilyen lehet például, hogy ha a Linux partíciónkra elmentettünk olyan fájlokat amit Windows alatt is szeretnénk módosítani de sajnálatos módon a Windows rendszerünk egyszerűen nem látja a Linuxos partíciókat, tehát elérhetetlenek számunkra. Fordított esetben viszont, annyiban van szerencsénk, hogy a Linux, a Windows partíciókat automatikusan felcsatolja, és felismeri.


Abban az esetben, ha a Windows nem látná a Linuxos partícióinkat, akkor a következő kis program segítségünkre lehet, ami nem más mint a Ext2Fsd.
Az alkalmazásnak köszönhetően, több típusú Linux partíció kiosztást is felismer a Windows. Mivel nálam nincs dual boot, így kipróbálni nem tudtam, de úgy gondoltam, hogy egy kis leírásból még nem lesz világháború. 🙂
Egyszerűen le kell tölteni Windowsra és feltelepíteni. Ennyi az egész. Amikor a programot elindítjuk, megjelenik egy kis ablak , ahol az aktuális partíciók láthatóak. Ha minden igaz akkor a Linuxos partíciók is elérhetők ezentúl.
Az applikációnak számos előnye van, amit a következő linkre kattintva meg is nézhettek valamint a programot az adott oldalról le is tölthetitek.


Elérhető weboldal az Ext2Fsd -hez:
http://www.linuxandubuntu.com/home/how-to-access-linux-files-in-windows-when-dual-booting-linux-ubuntu-linux-mint-and-windows-10-81

Megosztás