A Mumble egy keresztplatformos , szabadon terjeszthető és egyben nyílt forráskódú grafikus alkalmazás melyet C++ nyelvben írtak és Qt GUI vesz körül. A Mumble-t legfőképp a játékosok fogják díjazni hiszen a program segítségével játék közben kommunikálhatnak egymással mint ahogy a TeamSpeak alkalmazással is tehetik.
Más szóval, a Mumble egy igen erőteljes és rugalmas chat kliens amely támogatja a hangátvitelt -és kommunikációt játék közben.
Az alkalmazás egyik “legmenőbb” jellemzője, hogy a játékosok titkosított kommunikációval beszélgethetnek egymással. Alapértelmezettként egy magán -és nyilvános kulcs hitelesítést hajt végre a program.

Másik érdekes jellemzője még a Mumble-nek, hogy a szerverek között képes felismerni a barátokat. A beépített varázsló segítségével a teljes beállítási folyamat végrehajtható. A Mumble alapból telepítve van a “játékos” Linux rendszereken de a fő szoftverforrásokat is használhatjuk az alkalmazás telepítése érdekében. A Mumble támogatja a 32/64 bites architektúrákat.
Mivel többplatformos alkalmazásról beszélünk, ezért a Mumble-t futtathatjuk minden jólismert Linux rendszeren, illetve Microsoft Windows valamint MAC OS X rendszereken is. 2009-ben a Mumble elenyerte a “Hónap Projektje” díját a SourceForge oldalán.

Eredeti bejegyzés elérhető a következő linkre kattintva: Softpedia Mumble

Pillanatképek a Mumble alkalmazásról:

Megosztás