Egy újabb lövöldözős játék, mely a Quake Arena stílusában van megalkotva és nem ez lesz az utolsó. Mégis mindegyik játék kicsit vagy sokat más és mindegyiknek megvan a tábora. Úgy néz ki linuxosoknál elterjedt ez a stílus, őszintén én is szeretem a stílust.

Vágjunk bele. Alien Arena, egy gyors lövöldözős játék CRX motorral. 2004-ben mutatták be bár már 2003-ban letölthető volt a béta verziót, jelenleg az 2013-ban kiadott 7.66-osnál tartanak és a játék motorja CRX is 7.66-os. A teszt a gépemen, egy 2×4200+ Athlon, 1.5GB DDR2es egy X1550 256MB DDR2 grafikuskártyával, és tökéletesen ment 1024×768-as felbontásban. Az effektusok is szépen működtek, meghajolt a fény a robbanó rakétáknál, mosódott ha sok találatot kaptunk. Tényleg jól meg van csinálva, főleg ha azt is megnézzük milyen kis grafikus kártyával játszható .A játékot a terminálból kellet elindítanom alien-arena paranccsal.

Első benyomás a minden szép, még nem megyek bele komolyabban a menübe, ekkor káoszt látok, hat ha jól számolgatunk a fejünkben mi hol lehet akkor be tudjuk állítani, de ez mind találgatás. A 6 figurából bírunk választani 3 ember 3 földönkívüli, a kedvenc az amcsi filmekből ismert kis test nagy agy mely egy burában van ha lelőnek az széttörik. A kis idegeneknek természetesen zöld vérük van, az embereknél nem is láttam vért vagy nem lettek eleget szétlőve. Ez nekem azért szimpatikus mert sok kisgyereknek adnak lövöldözős játékot melyben rengeteg a véres jelenet, itt nincs vér, szóval ha már lövöldözni akar a gyerek mégsem annyira véres. Többféle játék mód van, itt az instagib kapott rakétát is, mely ha jobb gombbal lövünk lassan repül de követi az ellenfelet. Mindenki mindenki ellen, csapatban, zászlóért harcolás stb. A hangeffektusok valahol az 50-es, 60-as évekből származnak és pont ez adja a játék kitűnő hangulatát. Online legtöbbször csak számítógépes ellenfelek vannak, de néha ráfutottam esténként emberi ellenfelekre. A fegyverarzenál a távcsöves puskától kezdve a rakétadobálóig mindent magába foglal. Van jobb és bal gombos lövés. Tetszik, hogy a fegyverek egyáltalán nem hasonlítanak a földi fegyverekhez igazi űrbéli cuccok.

Mindent összefoglalva a gépigényhez képest jó grafikával rendelkező az 50-es, 60-as évek Sci-fijét felélinkétő játék mely szórakoztató, nagyon jó hangeffektusokkal, mely mégsem nagy gépigényű, mindenkinek merem ajánlani az egyedisége miatt. Egyedüli, de igen nagy kritikám a játék használhatatlan menüje.

A játékot a Zorin csomagkezelőjéből telepítettem.

A fejlesztő oldala:http://red.planetarena.org/


AlienArena_001

Távcsővégen egy földönkívüli


AlienArena_015

A hullának el szál a lelke, érdekes csontváz formájában


AlienArena_017

A pályák jól ki vannak dolgozva

Megosztás