Már hamarabb írtam a Cube játékmotoról az AssaulCube jártéban. Hát igen íme bemutatom a második Cube motor a Cube 2-őt, melyet az ő általuk fejlesztett játék is kapta a Sauerbraten mondjuk úgy kódnéven.

       A játék elég ócska számítógépen futtatható, de ha akarjuk élvezni játék nyújtotta a grafikát akkor ajánlott egy kissé jobb masina. Az én gépem egy AMD 2×4200+, 1.5GB DDR2, ATI X1550 128bit 256MB PCI-e grafikus kártyával rendelkező konfiguráció. Ez nem elég a fúl grafikához valószínűleg a grafikus kártya volt gyenge így egy két opció nem volt maximumon vagy bekapcsolva. Az egész alapja, hogy a kockákat kockákra bontja és így kapunk egy szép grafikát. A játék elindítássakkor egy szürke háttéren van a menű és metál zene szól a háttérbe jelezve, hogy itt komoly harcok lesznek. Itt lehet pályától pályára is menni nem csak sima számítógépes ellenféllel harcolni, de lehet online is játszani, valójában arra van fejlesztve a játék.

A pályáról pályára módban sokat fejlődtek az ellenfelek nem csak kis labdák mint az előző részeiben, az énáltalam próbált verzió 2013 januárjában adtak ki. Tudtommal a Cube2-es játékmotor 2006-ban indult útjára és emlékeszem abban az időben nem szégyellette magát a fizetős tárasi előtt, ma már lassan megfakult a fénye de még mindig szépen néz ki. Az egészből akkor látunk többet ha online módba belépünk egy szerverre. A fákon a levelek azok levelek és a fű az fűszálakból áll. Sok mód van, egy golyó egy élet, fegyverbázisokat foglalni, zászlóé küzdeni stb. A játék nagyon gyors így nehéz gyönyörködni benne. Szerintem már már eltúlozták a gyorsaságot, a Quke 3 nyugdíjas tempónak tűnik ez mellett, bár találtam egy számomra megfelelő szervert ahol 5 másodperc után jönnek a zombik és lelassul az idő.

Szinte mátrixossá válik. Látjuk a repkedő golyókat, rakétákat és ha lelőnek minket kiírja a zombik megették az agyad és ettől kezdve az emberek ellen harcol a játékos, ez egy új mód. Az egyjátékos módnál is be lehet kapcsolni az időlassítást ami akció közben kezd el működni. Online elég béna figurák vannak, mintha egy régi rajzfilm szuperhősei szaladgálnának a pályán. A játékosokra ható fizikai torvények jól meg vannak oldva. Akár saját pályát is készíthetünk, ha van hozzá kedvünk és türelmünk. A játékosok hangja lényegében hümmögés, melyet amikor eltalálják akkor adnak ki, ami kissé „béna”. Ezért a pénzért ilyen grafikát kapni megéri, főleg nagyon gyors reflexekkel rendelkezőknek ajánlom. Én inkább ugyanezen motorral készült másik játékot játszom amiről szintén szó lesz.

A játék it tölthető le: http://sauerbraten.org/

 

 

A játék bemutatóvidója

Megosztás