Ez egy tipikus linuxos autóverseny. Nem csak a Linuxot de az nyílt forráskódot is reklámozza és jelképezi. Annyira a része az egésznek hogy szinte minden disztribúció tükörszerverén megtalálhatjuk.

Nézzük kicsit részletesebben a játékot. Mondanám, hogy egy pingvinnel folyik az autóverseny, de itt a pingvin mellett felvonul az egész nyílt forráskódú csapat jelképes figurája. Kissé meglepődtem mert amikor utoljára próbáltam nem volt ennyi játékos, jócskán bővült a résztvevők száma. Ennek csak örülni tudok. A játékot a csomagkezelőből telepítettem, de a fejlesztői oldalról mindig megkaphatjuk a legújabbat. Valamikor 2004-ben indult útjára a játék melyet ne úgy képzeljünk el mint egy nyugati márkás autók versenyét, itten valamiféle mondanám gokart autókkal megyünk, de ez sem igaz mert megjelent az Xfce ablakkezelő jelképe a kisegér mely légpárnás autóval megy. Terméseztessen verseny közben, ha győzünk pályákat tudunk megnyitni, ebben az esetben teljes grand prix versenyt kell választanunk. Grafikailag ne várjunk el élethű képet, az egész olyan rajzfilmszerűm de igényes, pár helyen meglepően jóra sikeredett, akinek kevésbé régi a gépe ajánlom a maximális grafikai beállítást az árnyékok és más effektek sokat dobnak a játékon. Itt nem száguldozunk nagy sebességgel, mégis élvezhető a játék, lehet éppen ez miatt. Az úton mindenféle csomagok vannak. A banánhéj általában valami lassítóeszköz még a masnis csomag gyorsulást, kalácsot, légycsapót, vagy más érdekességet rejt, melyek valójában fegyverek, ezzel is emelik a játék hangulatát. A háttérhangokra jól odafigyeltek, de volt olyan is, ahol a háttérzene elég rosszra sikeredett. Ha kirepülünk a pályáról egy sasra hasonlító madár hoz vissza minket, legtöbbször a megfelelő gomb lenyomása után Több játéklehetőség van, Stori mode – ahol, egy történetben vagyunk és versenyeket keresünk zárunk ki, ennek elején egy teljes bevezető videó megy. Normal race – normális játék, mely egy normális autóverseny. Time trial – nekem az is sima versenynek tűnt csak itt mérték a futamidőt, folov lieder – követni kell valakit, de kikerülni mar nem szabad és egg hunt – itt tojásokat kell összegyűjteni. A hálózati játék interneten nálam nem ment, pedig beregisztráltam magam, gondolom az legújabb verzió hiányzik neki. Sajnos nem tudtam elindítani, hogy ketten játszunk egy képernyőn, pedig egy hamarabbi verzióban játszottunk úgy, ilyenkor egész jó játékhangulat alakul ki. Legkisebb PC amelyen próbáltam egy 1GHZ Pentium 3 as volt 512MB SD RAM-mal, minimális grafikai beállítással, a mostani tesztet egy AMD 2×4200+, 1.5GB DDR2 és 1GB Ati 6450 HD grafikus kártyával Zorin Core 9 alatt bármilyen beállításon ment. Viszont az általam használt Lxde munkafelülettel annyi gondom volt, hogy teljes képernyőn csak akkor ment hibátlanul, ha a munkafelület képfelbontását használtam.

tuxcart

 A játékfigurák nyílt forráskódú programok jelképei, önmagában egyszerű grafikával. Elől a PHP elefánt valakit lelégycsapózott.

Összesítve a játékkal való tapasztalatom, egy nagyon hangulatos, szórakoztató jó játék, grafikája megfelel a játék típusának. Az érdekes figurák, autók miatt, na meg a kaláccsal való dobálódzás miatt is egyaránt ajánlom felnőtteknek és gyerekeknek is.

Akinek a legújabb játék kell a fejlesztői oldal:https://supertuxkart.net/Main_Page

Megosztás