Ezt a játékot én nem igazán tudom hova sorolni. A meghatározásnál a Wikipédián arcade-t ír ami árkád játék. Hát biztos nem szimuláció bár motorral megyünk mégsem motoros játék. Egy pici játékról van szó az Armagetron-ról.

Az Armagetron 2001-ben indult útjára, a nevében el van rejtve az hogy tron, Armage-tron. A Tron egy 1982-ben készült mozifilm, melyben mér használtak számítógépes grafikát. Egy programozó belekerül a számítógépbe mint digitális jel és túl kell élni, az élete játékoktól függ. Eböl a filmből vették ki a motoros részletet. Kicsit a kukacos vagy kígyós játékra hasonlít melyben egy csíkot húzunk magunk után és nem szabad belemenni és ezzel a csíkkal kell a másikat megfogni, ha úgy tetszik felrobbantani. Itt az a csík a motorunk után lévő fényoszlop nevezetű valami. A játék nagyon gyors, jó ha vannak fürge ujjaink. Nincs gáz, csak fék ami csak lassulást eredményez, elengedésével lassan visszagyorsulunk és jobbra, balra. Nincs pályáról pályára menés, sima kis árkád játék, melynek megvan a rajongói tábora. Az OpenGL grafika nem üt minket agyon de játszható élményt ad, ha megnézzük a filmet akkor a film hangulatában sokat nem is várhatunk el. Egy gépen többen is játszhatjuk de bírunk számítógép ellen és akár online is játszani, na oda nagyon fürge ujjak kellenek, azért érdemes kipróbálni.

1ghz-es Pentium 3-ason már 512mb RAM-mal játszottam 128MB-os grafikus kártyával. Az összes disztribúció csomagkezelőjében benne van, telepítve körülbelül 4MB, de a fejlesztő oldalán is megtalálható itt:http://armagetronad.org/


 

 

Az híres filmjelenet melyre a játék épü


3

Megy a verseny


2

Valakit pórul járt

Megosztás