Mivel a 2D játékoknak nagy múltjuk van, köztük főleg a SuperMario-nak, így egy hozzá hasonló Linux alternatívát próbálunk ki.

Supertux, az egyik legismertebb SuperMario alternatíva. Stílusosan itt nem egy bajszos figurával szaladgálunk hanem egy pingvinnel, mellyel a pingvinlányt kell megmenteni. A játék 2003-ban látott napvilágot, jóval a Super Mario bros megjelenése után melynek nagy rajongói tábora van. A játékban bírunk történet módban játszani és a rajongási pályák mód. A történet módba van egy kis bevezető, ahol jelezve, hogy a 21. században vagyunk egy magnós pingvinlány van a királylány szerepében. Játék a zöld felkiáltójeleket aktiválva írásos magyarázatot kapunk a pályán található dolgokról. A menü zenéje jó el van találva, akárcsak a játékban szóló háttérzene is. Grafikailag jól ki van dolgozva és OpenGl-es így nem kis kockás figurákat kapunk. Játék közben véletlenül jöttem rá hogy a pingvin tud szaltózni meg más trükköket, különböző dolgokat tudunk felszedni. Az ellenfelek változatosak, mindig valami újjal futunk össze, vagy ugyanaz egy új dolgot tud, de közben mi is növelhetjük tudásunk különböző dolgok begyűjtésévél. Annyiszor indulunk újra ahányszor akarunk. Amikor belépünk a játékba egy térképen látjuk meddig jutottunk és onnan tudjuk folytatni.

supertux2

 Sok adalékot össze tudunk szedni a főhős pingvinünkkel mint például a sisak

A játék benne van a disztribúciók tükörszerverein így könnyen telepíthető és nem túl gépigényes. Egyszerűsége miatt gyerekeknek is megfelel, de bárkit le tud kötni, idősebbeknek jó nosztalgiára. Stílusát nézve teljesen megfelel az elvárásoknak hang, grafika és játékhangulatot tekintve is.

Megosztás