Amikor az Androidról beszélünk ne tévesszük össze a tipikus operációs rendszerekkel. De, most kivételesen ez megváltozhat a Remix OS személyében. Ahogy a nevéből is adódik, a RemixOS egy kereszt-platformos Android-alapú operációs rendszer amit a legtöbb x86-os és x86_64 -es architektúrájú számítógépen futtathatunk.
A rendszer “lényege” az lenne, hogy a már jól megszokott és bevált Android alkalmazásokat zökkenőmentesen tudjuk futtatni, minden fajta kötöttségek nélkül. Ezt a folyamatot a Remix OS- en meg is tehetjük hasonlóan mintha egy Android-eszközt vennénk a kezünkbe. Csak lépjünk bele az “Áruház”-ba, töltsük le kedvenc alkalmazásainkat és használjuk őket bátran. Talán, még így operációs rendszerként sokkal hatásosabb is lehet az Android mint a mobilplatformon.

A RemixOS betöltési folyamat kicsit eltér a szokásostól, de nem kivitelezhetetlen. Elsőnek is töltsük le a rendszert 32/64 bites változatban majd írjuk ki egy USB pendrive-ra. A “boot”-olást követően két betöltési típus közül választhatunk:

  • Guest Mode,
  • Resident Mode,

A Guest Mode-nak köszönhetően lehetőségünk adódik a RemixOS kipróbálására. Tesztelhetjük, valamint áttetkinthetjük a rendszert mindenfajta változtatások nélkül. Viszont azt jó szem előtt tartani, hogy a a Guest Mode-ban végzett munkafolyamatainkat nem menthetjük el.

A Resident Mode-al telepíthetjük a RemixOS-t asztali számítógépünkre. A telepítéshez egy kis “csel” szükséges amit egy paramtér megváltoztatásával el is érhetünk.

A RemixOS kinézetre nagyban hasonlít a már jól megszokott operációs rendszerekre. Itt is ugyanúgy megtalálhatjuk a “menüt”-t, amit “Jive menü” -nek hívnak, valamint szintén a rendszerhez tartozik a tálca és az értesítési panel is. A könyvtárakba is egyszerűen lépkedhetünk a fájlkezelő segítségével.
Az “Áruház”-ból letölthetjük majd telepíthetjük az alkalmazásokat, amiket egy átméretezett ablakból indíthatunk.

Eredeti bejegyzés megtekinthető a következő linkre kattintva: Softpedia Remix OS

Pillanatképek a Remix OS-ről:

Remix-OS_1 Remix-OS_6 Remix-OS_7 Remix-OS_9 Remix-OS_17 Remix-OS_22

Megosztás