A felhőtárhelyek előnyeiről és hátrányairól már volt szó az oldalon. Azt is láthattátok, hogy az általam linkelt lacyc3.eu oldal egy részletesebb leírást is mellékelt a már jól ismert alapokhoz.
Eddig meg is volnánk, hiszen most már akár kedvet is kaptunk, egy vagy több “felhő” regisztrálására, ha minden igaz. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy most megint egy “felhő” kerül bemutatásra?. Unalmas lenne, igaz?. De, ha példaként azt mondanám, hogy ez a “felhő” csak is Linuxos alkalmazásokat tartalmaz, és nem kell hozzá semmi más csak egy webböngésző, és ráadásul bárhonnan elérhetőek?. Ez már azért jobban hangzik, ugye.
Azok a userek, akik megszokták már a Linuxos alkalmazásokat – köztük Én is-  nehezen tudnának visszatérni mondjuk a Windows alkalmazásokhoz, gondolom. Példaként, ha az öcsém gépe elé ülök, amin Windows 10 fut akkor kicsit “át kell programoznom” azt a csepp agyam, hogy “héé haver, Windowson pötyögsz most”. 🙂 Szokatlan, na.


Ne is húzzuk tovább az időt, lássuk azt a “felhő”- t amiről a cikkem elején beszéltem.
A rollApp, egy online virtualizált platform ahol alkalmazások találhatóak. Segítségével, nem kell az applikációkat telepíteni, elég hozzájuk egy webböngésző. Amikor egy alkalmazást futtatunk a rollApp -ból, akkor az ugyanúgy viselkedik mintha éles rendszeren futna. Mivel több száz alkalmazás érhető el, így használatuk csak egy “kattintás” -ra van. Előnyük pedig a következők:

> kompatibilitás
> a megnyitott fájlok azonnal elérhetőek
> mobileszközről is futtatható


Az applikációkat több csoportba szedték, mint például: iroda, fejlesztés, eszközök, játékok, grafika, tanulás
Találhatunk ismert alkalmazásokat is, mint például: GIMP, LibreOffice, Inkscape, Stellarium, FileRoller, Minecraft, Hexchat, WhatsApp és stb.


Hasznos lehet mindazok számára, akik nem szeretnének lemondani kedvenc Linuxos alkalmazásaikról, legyenek bárhol, illetve azoknak is, akik most ismerkednek a Linuxal, és szeretnék megtudni milyen programok is találhatók a rendszerben. Az oldalon érdemes  regisztrálni, hiszen később  híreket és újdonságokat is olvashatunk.
Az oldalon, a PRODUCTS menüpontban találhatjátok az alkalmazásokat.


A rollApp hivatalos oldala: https://www.rollapp.com/?no_redirect

Megosztás