A “Tor Browser Bundle” azaz a ” Tor Böngésző Csomag” egy ingyenes – de még nem nyílt forráskódú – és platform-független alkalmazás, melynek célja, hogy a felhasználó teljes “anonimitást” élvezzen a böngészései során, amelyhez a Tor hálózatot használja. Elérhető Linux, Microsoft Windows, MAC OS X rendszerekre anélkül, hogy bármilyen más “harmadik féltől származó” szoftvert kellene beszereznünk. Támogatja a 32 -és 64 bites rendszereket illetve több nyelven is elérhető.
Az alkalmazás első használatba vételekor, a Tor hálózat úgymond egy “szabályt” generál aminek köszönhetően internetes hálózatunkon keresztül böngészhetünk teljesen névtelenül.
Miután a “Connect” azaz a “Csatlakozás” gombra kattintottunk, a Tor hálózat néhány másodperc után lezárja a kapcsolatot és megnyitja privát böngészőjét amely a Mozilla Firefox egyik változata és aminek alapja az ESR (Extended Support Release = Bővített Támogatási Kiadás).
Annak érdekében, hogy leellenrőzzük, hogy kapcsolatunk anonim -e, el kell látogatnunk a www.whatismyip.com oldalra. Itt tudjuk ellenőrizni IP címünket és földrajzi elhelyezkedésünket.

Hivatalos oldal elérhetősége: Tor Projekt
Eredeti bejegyzés elérhetősége: Tor Softpedia

Pillanat képek a Tor Projektről:

tor1 tor2 tor3 tor4 tor5 tor6 tor7 tor8

Megosztás