Mielőtt még elkezdeném a mondókámat, pár dolgot szeretnék leírni. Elsőnek is kezdeném, azzal, hogy nem vagyok egy hivatásos cikkíró, hibáim nekem is vannak, ugyanúgy mint másoknak. Esetleg ha valamit nem úgy írnék, ahogy a nagykönyvben le van írva, előre is elnézést. Viszont! mocskosul unom már, azoknak a jellemtelen embereknek a “beszólásait” akik előtte “fikázzák” majd később úgymond “dícsérik” a bejegyzéseimet. Az ehhez hasonló usereknek szoktam mondani, hogy rendben van odafigyelek az esetleges hibákra, de! ha gondolják és szeretnének cikkeket írni, nyugodtan beállhatnak a sorba. Na igen, ez már nem megy. Ez meghaladja a képességüket. Nem, hogy segítenék mások munkáit, inkább kritizálják. Ez a magyar mentalitás szinte mindenhol ott van. Ha nekik ez jó, nekem aztán a kilenc is páros.
A másik dolog az, hogy vannak egyes szavak amiket direkt nem úgy írok ahogy kell, lásd példának Linux distribúciót. Helyesen leírva, disztribúció. Ezzel eddig is tisztában voltam. Direkt írtam “Z” nélkül, a folytatásban is így teszek majd. Akinek ez nem tetszik, így járt. :))))
Nos, akkor ezt megbeszéltük.


Mostmár térjünk vissza a szakmai dolgokhoz. Mostanában “leragadtam” az Arch Linuxnál. Nem tudnám megmondani miért. Nincs rá válasz.
Az Arch Linuxot mondhatnám “lego” rendszernek is. Saját magad állítod össze a distribúciót. Igaz, kell “mókolni” benne rendesen, de meghálálja a törödést.

A következő esettel találkoztam az Arch Linux alatt. Feltelepítettem az Architect Linux telepítővel, beállítottam, és futott is rendesen. Viszont! egy frissítés során a 4.3.3.2~es kernelem > 4.3.3.3~as verzióra frissült. Ez eddig rendben is lenne. De! az újraindítás után, a hálózat nem volt látható illetve elérhető. Pislogtam mint hal a szatyorban, gondolkodtam azon mi lehet a megoldás. Elsőnek is a dhcpcd service~t állítottam csatasorba, így már használhatóvá vált a kábeles net amit jelenesetemben a mobiltelefonom usb~kábellel helyettesített. Másodjára a wifivel kellett valamit kezdenem. Hiába volt feltéve a megfelelő illesztőprogram, egyszerűen a rendszer nem töltötte be a megfelelő wifi driver~t. Sebaj, megkeressük rá a megoldást. Kicsit gondolkodóba estem, majd tettem egy próbát és újratelepítettem a következőt: broadcom-wl-dkms. Ennek köszönhetően a modul újra életképes lett és megint működött a wifi.


Ennyi regélés után, kicsit összefoglalva a következők történtek:

kernel frissítés 4.3.3.2 > 4.3.3.3,
dhcpcd service elindítása,
broadcom-wl-dkms modul újratelepítése,

Kb, ennyi. 🙂

Esetleg, ha valakinek volt hasonló esete, nyugodtan elküdlheti nekem én pedig kiposztolom.

Megosztás

Lapozás a(z) Segédletek kategórián belül