Emlékszem arra a szép napra amikor Windowsról teljesen átváltottam Linuxra. Számomra nem volt megerőltető, mint sokaknak, hiszen már régebben is szemezgettem a Linuxal de teljesen még nem határoztam el magam akkor. Tehát a “megtérés” sikeresen befejeződött, élveztem az akkoriban igen népszerű Ubuntu 12.04 LTS kiadás előnyeit. Itt ott akadtak beállítási problémáim, de tudtam, hogy ez a VILÁG lesz a számomra megfelelő. A rendszer “megismerésén” kívül, “volt” még jó pár tenni való. Ilyen dolognak számított a Linuxos programok megismerése is. Igazából, Windowson sem nagyon használtam “tömérdek” applikációt, így azt gondoltam, hogy ez Linuxon sem lesz másképp. Jól gondoltam.

Sok alkalmazás megtalálható Linuxon. A legjobb bennünk, hogy némelyikük nagyon kicsi, gyors, és kevés helyet foglal, na és persze ingyenesek. Egy distribúcó telepítés után nem kell “összelopkodnom” a programokat a netről, hanem készen vagy félkészen már használatba vehetem azonnal őket.

Mostanra már lettek kedvenc applikációim is amik a mindennapi munkálataimat segítik.

A kezdők számára találtam egy oldalt, itt megkereshetik azokat a Windows programokat amelyeket Linuxon alternatívaként használhatnak. A lista elég nagy és több variáció is előfordul akár egy programra.

Az oldalt a következő linkre kattintva érhetitek el:

http://www.linuxalt.com/

vagy

http://linuxappfinder.com/alternatives

Megosztás