A Youtube videók lejátszására a legkézenfekvőbb mód, ha egyszerűen ellátogatunk a Youtube.com~ra és a keresőbe beírva megkeressük a lejátszani kívánt fájlt. Van viszont olyan eset, hogy például a böngészőnk alapból nem tartalmaz flash lejátszót, így nekünk kell telepíteni azt. Ez általában vagy sikerül vagy nem.


A következő kis leírásról már több oldal is említést tett, így ezt én is megteszem most. Nagyon egyszerű a dolog. A VLC lejátszót szinte mindenki ismeri. Talán az egyik legnépszerűbb videó/zene lejátszó a piacon. Nagyon sok kiegészítő található benne, illetve bizonyos feladatok elvégézést megkönnyíti. Ilyen feladat lehet például a youtube videók lejátszása direkt módban. Ennek az az előnye, hogy mondjuk egy videóklipp vagy egy film lejátszásához nem szükséges flash alkalmazás.


Ahhoz, hogy kedvenc youtube klippünket le tudjuk játszani VLC~vel, kövessük a következő utasításokat:


  • Nyissuk meg a VLC~t,
  • Kattintsunk a felső sávban található “Media” fülre,
  • A “Media” fül legördül, azon belül is keressük meg a “Hálózati műsor megnyitása” fülecskét,
  • Meg fog jelenni egy kereső mező > “Adjon meg hálózati URL~címet” > ide illesszük be a youtube videó linkjét, majd hagyjuk, hogy betöltsön és máris lejátszható a fájl,


Figyelem: lehetséges, hogy nem minden fájlt lehet lejátszani, találkoztam én is ilyenekkel. Nem tudom ilyen helyzetben mi a teendő, de ha találok rá megoldást, vagy ha esetleg valaki tudja, akkor jelezze nekem nyugodtan.

Forrásként a következő oldal tartalmát használtam:

http://lifehacker.com/5577212/play-youtube-videos-directly-in-vlc-media-player

Megosztás