Biztos sokaknak problémát jelent a YouTubozás régi számítógépen, már egy Pentium 4-esen tud szaggatnia videó esetleg 240p-ben kell nézni 100% Processzor terhelés mellett. Laptopoknál ha még mindig van használható akkumulátora rövidebb munkaidőt jelent.


Először az asztali gépemen teszteltem Zorin Os 9 Core-n ami Ubuntu 14.04LTS alapú, AMD 2X4200+ Processzorral és DDR2-es memóriával. Sokan kérdik miért? Hat 26 és 30% processzorhasználat helyett 16% terheléssel takarékoskodok a gépemmel. A laptopon az 1.3GHz-es M processzor is 100%-ról néha szint 33%-ra csökkent. A főpróba az AMD Athlon 900MHz-es, SD RAM-os számítógép volt 64MB-os grafikuskártyával. Elképesztő teljesen rendesen ment még teljes képernyőn is a YouTube. Bár volt hogy egy egy Vevo-s videót nem nyitott meg, de lehetett YouTubozni. A laptopon és a 900MHHz-es számítógépen Debian Jessie van. Low Definition MP4 teljes képernyőn ment szaggatás nélkül. Ez információim szerint 480×272-es nagyságú videó, bár mivel lehet letölteni is én letöltöttem egy videót ott a tulajdonságoknál 630×360-at írt, ami nem kizárt a kép minőségét nézve. Elég gyenge interneten is jól tud működni ha stabil az adatátvitel. A fő adalék a ViewTube.


A LowDefinitionMP4 is jó képet ad, hát még a többi

Recept Debian és leszármazottai alá:

Tegyük fel a VLCplayer-t

A Mozillá-t

A terminálba írjuk be:

sudo apt-get update
sudo apt-get install browser-plugin-vlc

A Mozillában engedélyezzük a VLC player müködését (VLC Web Plugin vagy VLC Multimedia Plugin) Mozilla jobb felső sarkában lévő 3 vízszintes csíkra kattintva Add-ons.

VLC aktíválása


Majd sorban adjuk hozza a következő adalékokat:

scriptish


vagy (greasmonkey)


és a fő adalék a Viewtube


a kék lefelé nyílra telepíthetjük.

      A kék lehetőségek a biztos működőek, a lejátszóknál a VLC-t válasszuk ki (alapból automatán van, ne hagyjuk úgy). Ezentúl nem lent a Play gombbal játsszuk le a videót hanem a fentivel, és a Get-el le bírjuk tölteni.

Megosztás